14 декабря состоялся научно-практический семинар в честь 15-летия УНИЦА «Зонд»

14 грудня 2019 року за адресою вул. Велика Васильківська, 57/3, (Товариство «Знання» України). відбувся Науково-практичний Семінар «15 років УНДЦА «Зонд». Досвід та перспективи досліджень аерокосмічних явищ». Захід пройшов під егідою УНДЦА «Зонд», Товариства «Знання» України, Аерокосмічного товариства України і НТУУ «КПІ». Під час заходу були заслухані лекції і звітні виступи щодо основних наукових результатів Центру за час діяльності.

Так, зокрема, Голова УНДЦА «Зонд» к.т.н., доц. Білик А.С. виступив із лекцією «Наукове вивчення аномальних явищ – досвід УНДЦА «Зонд», у якій підкреслив необхідність такого вивчення з точки зору національної безпеки та отримання новітніх технологій, а також розповів про основні досягнення Українського Науково-дослідного Центру вивчення аномалій «Зонд» за 15 років діяльності у цій галузі.

Керівник загально-фізичного відділу УНДЦА «Зонд», к.т.н. ст.викл. НТУУ «КПІ» Коваленко Є.Ю., виступив із доповіддю «Автоматизовані комплекси моніторингу аномальних явищ».

А Кириченко О.Г., Зав. інформаційно-технічним відділом УНДЦА «Зонд» — із доповіддю «Актуальні гіпотези природи та походження аномальних явищ».

Також на Семінарі було презентовано початок збирання наукових праць у новий ювілейний Збірник наукових праць УНДЦА «Зонд» — «Аномальні явища – методологія і практика досліджень», який видається англійською і українською мовами та оголошено вимоги до матеріалів.

В кінці Семінару відбувся Круглий стіл, під час якого було обговорено актуальні проблеми дослідження аномальних явищ і заслухано підсумки Семінару із живим обговоренням перспектив розвитку вітчизняної науки у напрямку вивчення аномальних явищ. На честь 15 річчя, за рішенням керівництва було вручено нагородні Грамоти дослідникам, які зробили значний внесок у розвиток вітчизняної аномалістики.

Фактична мета досліджень аномальних явищ — це формування наукової картини феномену, як частини наукової картини Світу в цілому. Займаючи міждисциплінарну область на передовому краї пограничної науки, Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій «Зонд» прийняв роль сполучної ланки між теоретичною підосновою та практичним вивченням аномальних явищ, між феноменологічним та пізнаним. Вивчення аномальних явищ розкриває перед нами у всій повноті можливості експансії спочатку наукового пізнання, а в подальшому, можливо, і людського життя, як у далечінь космічного простору, так і у глибини світу елементарних частинок, вглиб загадок людської свідомості та її можливостей. Незалежно від джерела походження об’єктів, реєстрація та отримання їх для дослідницьких цілей становить неабияку цінність для вивчення та синтезу новітніх технологій та програм безпеки.

Всього на семінарі були присутні понад 30 учасників, в тому числі делегати і партнери із Житомира, Рівного, Харкова та інших міст. Девізом Семінару було обрано відомий вислів «Sic itur ad astra», і справді, служачи пізнанню заради пізнання – ми йдемо до зірок, наближаючи космічне майбутнє людства.

Підготував: Калитюк І.М.

Авторства фото: Калитюк І.М., Петров С.О.

Відео виступів будуть опубліковані пізніше


Станьте нашим подписчиком и получайте новости уфологии на почту!

Комментарии Facebook, Twitter, Google, Disqus / правила

© Новости Уфологии, 2011—2024. Все права защищены.
Полное или частичное использование любых материалов сайта Новости Уфологии допускается только с письменного согласия владельцев Новости Уфологии. При копировании материалов сайта активная ссылка на http://ufology-news.com обязательна. Ответственность за содержание рекламных объявлений, в том числе баннеров, размещенных на веб-сайте Новости Уфологии, несет рекламодатель.

Главная  |  О проекте  |  Карта сайта  |  Форум  |  Обратная связь